Duurzaam

Duurzaamheid

Het -hier & nu-

Neemt u al uw verantwoordelijkheid voor de toekomstige generaties, kortom, doet u al aan duurzame innovaties? Met duurzaamheid kijkt u naar de huidige behoefte en houdt hierbij rekening met de toekomst voor de mens, milieu en economie.

L3projects adviseert bedrijven, (semi)overheden en particulieren naar de mogelijkheden binnen duurzame innovaties. Wilt u ook meer informatie betreft duurzaamheid? Laat het ons dan weten, wij staan u graag te woord.

MKB

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Daarom adviseren we u graag bij duurzaam ondernemen. Hierbij worden de bedrijfsactiviteiten in kaart gebracht en vervolgens dusdanig uitgevoerd dat is verantwoord, efficiënt en voor onbepaalde tijd is. Duurzaam ondernemen gaat over de zeven MVO thema's, namelijk, visie & leiderschap, personeel & organisatie, marketing & economie, omgeving gezonde impact en verantwoord omgaan met grondstoffen en energie.

(Semi)overheden

Overheden hebben een maatschappelijke rol en hebben een voorbeeldfunctie betreft verduurzaming. Daarbij gaat het niet alleen om energiebesparing maar ook om het nemen van maatschappelijk verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Wij bieden ondersteuning bij projecten om de maatschappelijke verantwoordelijkheid te delen. We starten met het in kaart brengen van de huidige situatie en brengen in kaart wat de mogelijkheden zijn betreft duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Verenigingen en particulieren

Ook voor verenigingen en particulieren leidt  stilstand tot achteruitgang. Daarom is het goed om mee te gaan in verduurzamen. Hierbij denken we aan duurzaam wonen, duurzame energie en duurzaam consumeren. Wij adviseren en verstrekken informatie betreft duurzaamheid maar ook de subsidiemogelijkheden.

Duurzaam leven

Duurzaam leven helpt niet alleen onze samenleving richting een betere toekomst. Het helpt ons ook om voldoening uit het leven te halen en te (leren) kijken naar kansen en mogelijkheden.

 

-van denken naar doen-

 

 

 

 

 

 

Bestel hier Het Duurzame kaartspel

- van denken naar doen -

L3projects heeft de kaarten ontwikkeld voor het vergroten van duurzaam bewustzijn. Het brengt u en uw relaties op ideeën. Check welke maatregelen u al heeft gerealiseerd of speel een origineel kwartetspel. Bestel het spel voor uzelf, uw collega's of gebruik het als duurzaam relatiegeschenk. Een spel bestelt u voor € 29,95 en dat heeft u snel terugverdiend. 

 

Wilt u een duurzaam kaartspel in uw eigen huisstijl of in grotere oplagen, neem dan contact op met info@L3projects.nl

 

Duurzame groet,

 

L3projects

 

P.s. Bij het boeken van een workshop Duurzaamheid ontvangt iedere deelnemer automatisch een kwartetspel

 

 

 

Duurzaam ondernemen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MVO is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties, met respect voor de sociale kant (mensen), binnen de ecologische randvoorwaarden (Milieu). Kortom, u wilt de verantwoordelijkheid dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. Kortom, we kunnen van MVO een werkwoord maken.

   

Duurzame energie

Waterkracht 
Hierbij wordt energie opgewekt uit stromend water en is daarmee een vorm van duurzame energie. Bij de productie van elektriciteit uit waterkracht ontstaan geen schadelijke stoffen en de bron is onuitputtelijk.

Bio-energie
Hierbij wordt elektriciteit, warmte of gas gewonnen uit organisch materiaal (biomassa). Dit is bijvoorbeeld hout, groente-, fruit- en tuinafval, rioolslib en mest. Biomassa kan op verschillende manieren duurzame energie leveren.

Zonne-energie 
Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. De zon is een onuitputtelijke bron van schone en duurzame energie. Voorbeelden hiervan zijn zonnepanelen, zonneboiler of zonnespiegels.

Windenergie
Deze energie wordt gewonnen door de bewegingsenergie van lucht (wind) en zet deze om in bruikbare vorm, bijvoorbeeld in elektriciteit. Windenergie is schoon en komt uit een bron die nooit opraakt. De CO2-uitstoot is 50 keer lager dan van 'grijze' stroom.

Geothermische energie
Hierbij wordt energie opgewekt uit aardwarmte. Deze aardwarmte kan gebruikt worden voor het verwarmen van gebouwen maar ook voor het verwekken van elektriciteit. Deze vorm van energiewinning wordt steeds meer rendabel en is een zeer duurzame manier van energiewinning.

Duurzaam wonen

Warmtepomp
Een (hybride) warmtepomp kan uw cv vervangen en verduurzaamt uw huis. Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water in huis.

Zonnepanelen
Vanuit een milieuvriendelijk perspectief, zonne-energie is de meest schone en groene energie. Het is schoon, duurzaam en helpt bij de bescherming van ons milieu.

Isolatie
Door je huis goed en duurzaam te isoleren kun je veel besparen. Er zijn diverse vormen van ecologische en duurzame isolatie. Kortom, beter en gezonder isoleren.

Ventilatie
Ventilatie is het vervangen van vervuilde lucht in een ruimte door schone buitenlucht. Ventilatie is nodig om het binnenmilieu gezond te houden voor mens en dier.

Duurzaam consumeren

Afval scheiden
Door afval te scheiden krijgen producten na gebruik een goede bestemming of worden vermaakt tot hergebruik.

Consumeren
Door duurzaam te consumeren kunt u producten kopen met een duurzaam keurmerk.