Mindmappen

Misschien heeft u er wel eens iets over gehoord of gelezen. Mindmappen of op z'n engels Mindmapping. U vraagt zich waarschijnlijk af of het iets met uw hoofd of hersenen te maken heeft en denkt dat het misschien wel heel theoretisch is.

Helaas, is misschien wel gelukkig. Mindmapping is juist heel praktisch. Het is een techniek om informatie te noteren op een manier die past bij uw interne verwerking. Inderdaad, uw mind oftewel hersenen.

Als u wel eens het idee hebt van "Waar moet ik beginnen" of "Help, ik verzuip in de hoeveelheid informatie" of als u door de inhoud het overzicht gaat missen, dan is Mindmappen een hele mooie en makkelijk te leren techniek. Hoe kunt u al die informatie slim en goed verwerken? Dat leert u in de training Mindmappen.

Voor wie?

  • Mindmappen is eigenlijk voor iedereen die veel informatie moet verwerken, of u nu manager of teamlid bent, scholier of student.
  • Meer grafisch noteren werkt ook goed voor mensen met een soort van woordblindheid.

Wat levert het je op?

  • U krijgt eenvoudige en krachtige technieken om beter informatie te verwerken en op te slaan.
  • U kunt mindmappen goed inzetten voor brainstormen, snel schakelen van hoofdzaken naar details en omgekeerd en doordat u veel informatie samenvat in een overzicht kunt u sneller verbanden leggen tussen verschillende informatieniveaus en -bronnen.
  • U gaat verbaasd zijn over de resultaten als u mindmappen inzet in teams om zo samen te werken aan nieuwe kennis, samen te leren en te brainstormen.
  • Een goede mindmap werkt ook erg goed als samenvatting of spiekbrief voor een tentamen.
  • L3projects informeert u graag over de mogelijkheden om dit in te zetten in teams, projecten en afdelingen om betere resultaten te halen.